DAG VAN DE ASTRONAUT

Het bezoek omvat de toegang tot de verschillende onderstaande activiteiten:

 1. De ruimtehub
 2. De Space Tour
 3. De Mars Village
 4. De Space Flight Unit
 5. De Space Rotor
 6. Het planetarium
 7. De Moonwalk XP/Marswalk XP
 8. De Free Fall Slide
 9. Het buitenparcours

Al deze activiteiten kunnen plaatsvinden volgens een door u bepaalde volgorde en wanneer het voor u past. U heeft ook toegang tot onze interactieve selfiepaal, waar u een gratis foto krijgt.

De toegang tot de parking van het Euro Space Center is volledig gratis tijdens de duur van uw bezoek.

Het is inderdaad mogelijk om een volledige dag op onze site te blijven indien u beslist om alle voorgestelde activiteiten te testen.

Sommige activiteiten zijn niet toegankelijk voor kinderen kleiner dan 1,10 m. Voor hen is de toegang trouwens gratis. Er zijn dus geen beperkingen met betrekking tot de leeftijd maar wel tot de lengte.

Het is natuurlijk mogelijk en zelfs aangeraden om uw bezoek in het Euro Space Center op voorhand te boeken via onze e-ticketingplatform, waarop u de dag en het uur van uw bezoek kunt kiezen. Zo geniet u van een korting van € 2 op uw toegangsticket.

De meeste activiteiten vinden binnen plaats, maar u heeft ook toegang tot ons buitenparcours.

Er is slechts één enkele buslijn tussen het Euro Space Center en het station van Libramont, de dichtstbijzijnde stad die zich op 12 kilometer van het centrum bevindt. De uurroosters van de bussen van de TEC zijn onderhevig aan wijzigingen. U zult echter niet genoeg tijd hebben om alle voorgestelde activiteiten te testen indien u beslist om het openbaar vervoer te gebruiken.

Om hygiënische redenen en veiligheidsredenen zijn onze vrienden de dieren niet toegelaten in het Euro Space Center.

De verschillende zalen zijn toegankelijk voor kinderwagens, maar sommige zalen zijn voorzien van trappen.

Het Euro Space Center is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit dankzij specifieke voorzieningen. Sommige activiteiten, zoals het planetarium, de Free Fall Slide en de Moonwalk XP, zijn echter niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Aan de ingang zijn een reeks kluizen voorbehouden voor de bezoekers van het Euro Space Center. Gelieve een muntstuk van € 1 of € 2 te voorzien

Voorwerpen teruggevonden door leden van het Euro Space Center worden verzameld en kunnen binnen een redelijke termijn van 2 maanden worden opgepikt door contact op te nemen met het secretariaat.

Binnen het Euro Space Center heeft u toegang tot een openbaar en gratis netwerk.

Het Euro Space Center is een thematisch park met als hoofdthema de ruimte, in de brede zin van de term.

Ons doel is om de wetenschappen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Tijdens uw bezoek aan het Euro Space Center wordt niet alleen de aandacht getrokken op het belang van de wetenschappen in het dagelijkse leven, u heeft ook toegang tot kwaliteitsvolle informatie waardoor u alles te weten komt over de verovering van de ruimte. In dat opzicht zijn onze activiteiten zowel interactief als leerrijk en ludiek.

In ons Voyager Cafe kunt u uw ruimtemenu kiezen en in een thematische sfeer verorberen. Wij kunnen op verzoek ook rekening houden met specifieke voedingspatronen en allergieën.

Wij hebben een reeks maatregelen getroffen teneinde de gezondheid en de veiligheid van onze werknemers en bezoekers te verzekeren.

Het is mogelijk om van bepaalde voordelen te genieten wanneer u uw vlucht in het Euro Space Center boekt. Deze voordelen nemen de vorm aan van speciale kaarten waardoor u een gratis toegangsticket voor de Dag van de Astronaut kunt ontvangen. Het Euro Space Center aanvaardt de volgende voordeelkaarten: ·        

 • Bongo      
 • Pass Visit Wallonia       
 • Educpass         
 • Carte prof         
 • Lerarenkaart         
 • Attractions & Tourisme        
 • 365.be        
 • Sport & Culture

Om uw voordeelkaart tijdens uw boeking te valideren, dient u eerst het aantal en het soort tickets dat u wenst te boeken, te selecteren en uw gegevens in te vullen.

Eens dit in orde is, klikt u op “Bevestigen” in de tab “Voordeelkaart”. Selecteer vervolgens uw voordeelkaart en vul de nodige identificatiegegevens in. U moet enkel nog uw bestelling bevestigen. De betaling vindt plaats op de dag van uw bezoek, na controle van uw voordeelkaart en op vertoon van een identiteitsbewijs.

U bent nu klaar om aan boord van het Euro Space Center ruimteveer te stappen. Uw bevestiging bevindt zich in uw mailbox! ????

Om uw kortingscode in het kader van uw boeking te gebruiken, dient u eerst het aantal en het soort tickets dat u wenst te boeken, te selecteren en uw gegevens in te vullen.

Eens dit in orde is, kunt u uw korting in de tab “Korting” invullen en bevestigen door op het check-symbool te klikken. Selecteer vervolgens uw voordeelkaart en vul de nodige identificatiegegevens in. U moet enkel nog uw bestelling bevestigen.

U bent nu klaar om aan boord van het Euro Space Center ruimteveer te stappen. Uw bevestiging bevindt zich in uw mailbox! ????

Laatst bijgewerkt op: 21/01/2021

Het Voyager Cafe biedt afhaalgerechten aan. Het is niet langer mogelijk om binnen te eten. De sanitaire maatregelen verbieden ons u ten volle van het Voyager Cafe te laten genieten.

Het Euro Space Center heeft buiten tafels geplaatst. Bij slecht weer raden wij u aan om in uw wagen te eten om zo comfortabel mogelijk te eten.

Ja, u kunt het centrum verlaten en vervolgens opnieuw betreden dankzij de armband die u bij uw aankomst krijgt.

Het Euro Space Center verwelkomt u tussen 10 u. en 16 u.

Om de piekuren en lange wachtrijen te vermijden, raden wij u aan om ’s ochtends te komen.

Aarzel niet een e-mail te sturen naar info@eurospacecenter.be indien u geen antwoord vindt op uw vraag. Onze stewards verheugen zich u te mogen helpen!

RUIMTE-AVONTUURSTAGES

Tijdens de schoolvakanties organiseren wij stages (voor kinderen van 6 tot 18 jaar in internaat of externaat) die uniek zijn in Europa. Deze stages zijn voor de kinderen een uitgelezen kans om het leven van de astronauten, astronomen en ruimtevaartingenieurs te ontdekken. Wij beloven om van uw kind een ruimteheld te maken! Hiervoor worden ze begeleid door een geboeid en professioneel team. Ons aanbod omvat 11 verschillende thema’s en evolueert voortdurend.

De stages worden georganiseerd rond een programma met 35 uren animatie verdeeld over 5 dagen. Ons aanbod in volpension omvat 4 maaltijden per dag. De kinderen krijgen ook 2 T-shirts met het logo van het Euro Space Center, een diploma, een souvenirfoto, een thematische badge in functie van de gekozen stage alsook een geschenkje en de voorwerpen die tijdens de stage werden gemaakt.

Het Euro Space Center organiseert al 30 jaar lang stages voor kinderen. Het succes ervan blijft groeien en laat ons nu toe meer dan 1000 kinderen per jaar te ontvangen. De kinderen zijn ons bovendien trouw, aangezien velen onder hen jaarlijks terugkomen. Zo behalen we een tevredenheidspercentage van 94,3%. Door deel te nemen aan een ruimte-avontuurstage maken de deelnemers ook deel uit van het team van astronauten van het Euro Space Center en kunnen ze het avontuur verderzetten dankzij ons Space Lab, online conferenties en een Facebook-pagina die regelmatig wordt bijgewerkt. Onze slogan: Ontdekker van ruimtehelden!

Ja. Elke stage wordt per specifieke leeftijdsgroep georganiseerd. Bovendien worden de groepen zo samengesteld dat de leeftijdsverschillen tussen de kinderen zo klein mogelijk zijn.

Overdag worden de kinderen begeleid door een professioneel en geboeid team die de talrijke activiteiten van het programma in goede banen leidt. ’s Avonds nemen onze animatoren het over om uw kind de kans te geven een filmvoorstelling bij te wonen, binnen of buiten (indien het weer het toelaat) een collectief spel te spelen.

Via een blog die uitsluitend toegankelijk is voor de ouders die hun kind voor een stage hebben ingeschreven, kunt u foto’s en dagelijkse verslagen over de activiteiten raadplegen. Wij organiseren ook de post voor de ouders/kinderen die het wensen.

De opleiding van een astronaut van het ESA kan tot 12 miljoen euro kosten, maar uw kind wordt al een ruimteheld vanaf € 435 in volpension.

De beste oplossing is dan om voor een stage in internaat te kiezen (volpension).

Voor de stages in externaat verwelkomen wij uw kind vanaf 8 u. ’s ochtends en tot 17 u. ’s namiddags.

Op vrijdag is er opvang tot 17.30 u.

Wij kunnen de gerechten aanpassen in functie van verzoeken die vóór de stage werden meegedeeld indien uw kind een voedselallergie heeft of een bepaald voedingspatroon volgt.

De groepen bestaan uit maximum 16 kinderen, in functie van hun leeftijd.

Onze kamers tellen maximum 10 bedden. Jongens en meisjes slapen in aparte kamers.

DE VERJAARDAGEN

Het is mogelijk om in het Euro Space Center op voorhand een datum te boeken voor de verjaardag van uw kind en zijn vrienden/vriendinnen. U kunt kiezen uit 2 formules (woensdag, zaterdag en tijdens de schoolvakanties).

Dit is mogelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar, in functie van de gekozen formule.

Om een kwaliteitsvolle ervaring aan te bieden aan uw kind, verwelkomen wij groepen vanaf 10 kinderen minimum.

Uw kind neemt deel aan een onvergetelijke animatie onder begeleiding van een van onze ervaren monitoren. Hij/zij ontvangt ook gepersonaliseerde uitnodigingen, een souvenirfoto, een badge van het Euro Space Center en een taart.

FAMILIEWEEKENDEN

Op vooraf bepaalde data is het mogelijk om voor familieweekenden (1 of 2 dagen) naar het Euro Space Center te komen.

Gedurende twee dagen heeft u toegang tot onze ruimtesimulatoren. Sommige van deze simulatoren zijn normaal gezien niet toegankelijk voor het grote publiek. Uw groep wordt begeleid door onze geboeide instructeurs. U overnacht in een van onze comfortabele kamers voorzien van alle sanitaire uitrustingen. De maaltijden zijn ook inbegrepen in ons aanbod.

WIE ZIJN WIJ?

Het Euro Space Center is een thematisch centrum dat de interesse voor ruimtewetenschappen wenst aan te wakkeren dankzij verschillende activiteiten. Bezoek van onze Space Tour, simulatoren voor de training van de astronauten. Wij verwelkomen zowel het g

Overige vragen ?

Do Not Track gedetecteerd